Alle bildene på denne bloggen er mine egne hvis ikke annet står skrevet. All bruk av mine bilder skjer først ETTER at du har fått tillatelse.
Takk for forståelsen.

HTML/JavaScript

HTML/JavaScript

HTML/JavaScript

tirsdag 22. november 2011

Appelsinuice drypper dårlig!

I dag har jeg forsøkt å ta bilder av appelsinjuicedråper idet de treffer bordplata. Dagens lærdom: Appelsinuice drypper dårlig!

I går tok jeg flere hundre bilder vann og melk og fikk en god del fine bilder. I dag har jeg slitt med å ta bilder av appelsinjuice. Det renner rett og slett for dårlig! Jeg har prøvd med både store og små hull i posen, men jeg må sitte og klemme på posen for å få det til å dryppe. Dette er veldig upraktisk da jeg skulle hatt en hånd på kameraet og en hånd til lyskilde.

Hvordan kan jeg få appelsinjuicen til å renne bedre? Hvis jeg vanner den ut mister den vel den fine fargen?

Wikipedia fant jeg dette:

"Viskositet: Strømningsmotstanden i væsken, dvs. hvor lettflytende den er". 


"De fysiske ligninger for væsker avhenger ikke direkte av temperatur, men væskeparametrene avhenger av temperatur, f.eks. blir viskositeten i honning mindre når den varmes opp. Væsker klassifiseres ut fra tetthet og viskositet."

"Overflatehinner er vanlige på væsker og disse gjør at små mengder væsker fanges i dråper isteden for å renne. Overflatehinner er spesielt viktig ved små mengder væske og strøm gjennom tynne rør. Den kjemiske sammensetningen av væsken avgjør hvor sterk overflatehinnen er. F.eks. vil tilsetning av salt eller oppvaskmiddel svekke overflatehinnen til vann."

Jeg vil gjerne ha noen fine appelsinjuice-splash-bilder som jeg kan bruke i oppgaven min. De få bildene jeg har fått til hittil er ikke bra nok. Kanskje appelsinjuicen vil renne/dryppe lettere om jeg varmer den eller tilsetter salt? Dette må jeg forsøke.


4 kommentarer:

  1. OH, jeg har en ide! det fungerer nå på meg da. Etter at jeg har drukket et krus appelsinjuice så er det alltid litt igjen i bunnen (noen dråper) hvis du bare vender på kruset så vil jo dråpene dryppe pent og pyntlig. (pass på at det er bare noen FÅ dråper da.)

    SvarSlett
  2. Så sant, så sant! Men da får jeg bare noen FÅ forsøk på å få de bildene jeg vil ha. Jeg prøver å finne en effektiv måte som gjør at det drypper og drypper med ganske jevne mellomrom, slik at jeg bare kan knipse og knipse helt til jeg får nok fine bilder. Jeg prøvde forresten å varme appelsinjuicen og det fungerte LITT bedre. Tror jeg fikk et par ok bilder. Er de ikke bra nok får jeg prøve ut din idé. Nå prøver jeg meg på kakao:p

    SvarSlett
  3. Dråpene må visst ha et visst trykk eller en viss fallhøyde for å dryppe og gi det splashet jeg ønsker. Fungerer derfor dårlig med å dryppe ut rester fra bunnen i et krus. Jeg får klare meg med andre måter eller bruke andre typer væsker.

    SvarSlett
  4. Det der har jeg aldri tenkt over!

    SvarSlett